Albertpark

Het Albertpark is een groene oase in het centrum van Halle, die een stevige opknapbeurt verdient. Er zijn al wat zaken aangepakt, maar er staan nog heel wat verbeteringen gepland voor de nabije toekomst!

VERNIEUWEND GROEN

Historische parkbomen, streekeigen beplanting, weelderige en bijenvriendelijke vasteplantenborders, vernieuwde en duidelijke padenstructuur, aangepast parkmeubilair en een zenneterras zorgen binnenkort voor een opgefrist, hedendaags en kwaliteitsvol plekje waar Hallenaren en toeristen aangenaam kunnen vertoeven. Respect voor het historisch parkkarakter en ecologische principes staan hierbij voorop. Genieten van de natuur en de zenne? Dan ben je in het Albertpark op de juiste plek!

Vanaf februari beginnen we met het rooien van bomen. In totaal worden 25 bomen geveld. Het gaat hier om bomen die reeds dood zijn, een gevaar vormen of die mankementen vertonen in hun groei. Daarna planten we 25 nieuwe bomen op een betere plek. Deze kunnen gezond uitgroeien tot volwaardige bomen. Zo krijgen we een groener park dan voordien! 

 

Subsidies

Vlaamse Overheid - dienst Stedenbeleid: 300.000,00 euro (themasubsidie Groen en water in de stad ‘Zuurstof voor de Zenne’)

Nominatieve subsidie via de provincie: 50.000,00 euro

Timing

Het ontwerp, raming en de details werden reeds uitgewerkt. Nadat het zenneterras is aangelegd, volgt de rest van de uitvoering. 

Begin februari: rooien van oude bomen en de aanplant van nieuwe bomen.

Adres

Parklaan 5
1500 Halle

sfeerbeeld Albertpark

Halle kiest er voor om de groene open ruimten rond de stad niet aan te snijden om de rand rond Halle bewust groen en landelijk te houden.

Vind jouw weg langs de zinderende zenne