Street art-projecten

Heb je het nieuwe jasje van de elektriciteitscabines aan het stadspark al gezien? Het kunstverhaal van Halle begon met de stationsbuurten en CC ’t Vondel. Intussen werden er enkele elektriciteitscabines en de bedrijfswand van Pacapime omgetoverd. Najaar 2021 werd het laatste project afgerond: de blinde gevel aan de Eizingen-Molensite.

HET IDEE ACHTER DE STREETART

De nieuwe graffiti in Halle kent een vaste locatie en thematiek: water, groen, fauna en flora. Zo wil stad Halle mensen kennis laten maken met de publieke ruimte langs de Zenne en de identiteit van de stad verbeteren. De streetart-projecten omvatten kleine en grote kunstwerken, waarin de bewoners van Halle steeds centraal staan.

Zo werden enkele elektriciteitscabines in Halle getransformeerd door Tuzq, die de dierlijke bewoners van Halle een plekje gaf. Maar ook de menselijke bewoners van Halle spelen een rol in dit kunstzinnige verhaal. In de zomer van 2020 werd er een oproep uitgeschreven naar Halse kinderen om te figureren op de grote graffitimuur aan Pacapime. Er werden 4 kinderen geselecteerd uit de 130 inzendingen. Zij werden gefotografeerd en vereeuwigd op de bedrijfswand van Pacapime door street artists Gooze en Bozik. Met een formaat van 2000 vierkante meter is het werk van deze Russische street artists direct de grootste muurschildering van Europe. Als dat niet indrukwekkend is! 

Het laatste project dat werd uitgevoerd was het omtoveren van de blinde muur aan de Molensite in Eizingen. 

Subsidies

Vlaamse Overheid - dienst Stedenbeleid – 300.000,00 euro (themasubsidie Groen en water in de stad ‘Zuurstof voor de Zenne’) 

Timing

Deze projecten werden uitgevoerd in de loop van 2021

Vind jouw weg langs de zinderende zenne