Street art-projecten

Heb je het nieuwe jasje van de elektriciteitscabines aan het stadspark al gezien? Het kunstverhaal van Halle begon met de stationsbuurten en CC ’t Vondel. Intussen werden er enkele prachtige elektriciteitscabines bij getoverd, maar daar eindigt het verhaal niet. Met deze cabines begonnen we het kunstverhaal van Halle, maar daar eindigt het niet. Nog op de planning: de bedrijfswand van Pacapime en de blinde gevel aan de Eizingen-molensite.

HET IDEE ACHTER DE STREETART

De nieuwe graffiti in Halle kent een vaste locatie en thematiek: water, groen, fauna en flora. Zo wil stad Halle mensen kennis laten maken met de publieke ruimte langs de Zenne en de identiteit van de stad verbeteren. Hallenaren staan trouwens centraal in dit kunstzinnige verhaal: deze zomer werd er een oproep uitgeschreven naar Halse kinderen om te figureren op de grote graffitimuur. Er werden 4 kinderen geselecteerd uit de 130 inzendingen. Zij werden intussen gefotografeerd en je kan hen in de toekomst terugvinden op de muur!

Subsidies

Vlaamse Overheid - dienst Stedenbeleid – 300.000,00 euro (themasubsidie Groen en water in de stad ‘Zuurstof voor de Zenne’) 

Timing

Deze projecten worden uitgevoerd in de loop van de eerste helft van 2021

Vind jouw weg langs de zinderende zenne