Halle: graffitistad aan de zinderende Zenne

Street art, met zijn rijke kleuren en figuratieve vormen, is de kunstvorm bij uitstek voor openbare kunst. Bovendien past het perfect binnen de kindvriendelijke visie van de Stad Halle. Daarom blijven we verder investeren in grafittikunst, om street art zo een vaste plek te geven binnen het straatbeeld én binnen grote landschappelijke projecten zoals het zinderende Zennelandschap.

Op de bedrijfsmuur van de firma Pacapime komt één van de grootste muurtekeningen in Europa. De muurtekening wordt gemaakt op een oppervlakte van maar liefst 2000m²: dat is niet mis! Voor deze opdracht werd de firma Treepack aangesteld om het project te coördineren en tot een goed eind te brengen. Treepack is gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten. Met een uitgebreid netwerk van professionele artiesten werken ze concepten op maat uit en zorgen zo voor een aangename sfeer in de omgeving. 

Om dit project te kunnen realiseren heeft Treepack beroep gedaan op Halse kinderen. De kunstenaars selecteerden een aantal kinderen, die vervolgens werden gefotografeerd en deze foto's worden gebruikt als de basis voor de muurschilderingen. In totaal hadden vier kinderen een fotoshoot bij fotograaf JUNO. De beelden werden bezorgd aan de ontwerpers zodat zij aan de slag kunnen om ze te verwerken in hun ontwerp. Binnenkort wordt het ontwerp van deze integratie openbaar gemaakt. Benieuwd naar updates over dit project? Hou onze website en sociale media zeker in de gaten!