Elisabethpark

Het Elisabethpark heeft al heel wat veranderingen doorgemaakt. Zo werd het paviljoentje opgeknapt en zag het eerste zenneterras hier het levenslicht. Bovendien is het park een echte trekpleister voor kinderen dankzij de speeltuin.

HET PARK EN HAAR RIJKE GESCHIEDENIS

Dit park werd in 1842 aangelegd tussen de toenmalige fabrieken langs het kanaal en de Zenne. Achteraan in het park staat nog steeds een industriegebouw (restaurant ’t Aandeel). Vanop de toren van het gebouw kon je de schepen op het kanaal zien aankomen.

Na het verdwijnen van de kleuterschool ’t Parkske (1991-2013) lag het Elisabethpark er wat verloederd bij. De funderingen van de vroegere school en de beplanting schreeuwden om een verfrissende aanpak. Daarom werden de bestaande verhardingen grotendeels verwijderd en vervangen door grindgazon, gras, bloemenweiden en fruitbomen. Vaste planten langs het voet- en fietspad zorgen vanaf de straatzijde voor een bloemenweelde van maart tot eind september. Haagbeuken en lindes brengen de nodige structuur en geborgenheid.

NIEUWE VERANDERINGEN

Het bestaande paviljoentje werd opgeknapt en ingericht als polyvalente ruimte. De bibliotheek maakt dankbaar gebruik van deze locatie voor het organiseren van workshops, voorleesmomenten en meer!

De aanwezige bibliotheek krijgt in de loop van 2022-2023 een make-over. Het bijhorende park met speeltuin zal in 2023 opnieuw een metamorfose ondergaan en aangepast worden naar de hedendaagse rust-, groen-en speelnoden.

Timing

2022 - 2023: renovatie bibliotheek

2023: herinrichting park en speeltuin

Vind jouw weg langs de zinderende zenne