Heilig Hart College

Stel je de speelplaats van je school even voor. De kans is groot dat het een grijs tapijt van tegels is, waar de leerlingen van de lagere school in het midden van het plein voetballen of tikkertje spelen. Of waar de jongeren van de secundaire school in groepjes rondhangen en praten. Hier en daar een boom of een border met wat gras of struiken waar de kinderen moeten uitblijven. Netjes, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk. Maar ook oersaai.

DROMEN VAN VERBETERING

Stel je nu dezelfde speelplaats voor als een groene tuin. Met picknicktafels, een insectenhotel en kleurrijke hagen en houtkanten. Waar de kinderen kampen bouwen onder een uitwaaierende hazelaar of tot rust komen in de wilgenhut. Met een pleintje voor wie wil voetballen, maar ook met een evenwichtsparcours en een moestuintje.  Waar de denkers, durvers, doeners en dromers onder onze kinderen hun ding vinden. Waar verveling geen kans krijgt. Waar jongeren kunnen chillen onder een boom in plaats van onder een betonnen luifel en zich daarna met een fris hoofd beter kunnen concentreren in de klas.

Een droombeeld? Helemaal niet. Binnenkort verwelkomt het Heilig-Hart & College je in hun groene oase. Met hoogstambomen, plantenborders, speelheuvels, plukfruit en -groenten, wilgenhutten, houtkanten, hagen, zentuin, zitelementen,… zullen ze meer dan de helft van hun speelplaats ontharden. Bovendien grenst de schooltuin aan het historische stadspark, dat ook in volle ontwikkeling is en deel uitmaakt van het zinderende Zennelandschap.

Subsidies

Provincie Vlaams-Brabant: 9.856,18 euro (Natuur op school)
Departement Omgeving: 151.802,00 euro (Proeftuin ontharding)

Timing

De uitvoering van de werken is gepland voor zomer 2021 tot midden 2022

sfeerbeeld college

We werken met heel wat partners samen aan een groenere speelplaats voor het Heilig Hart & College Halle.

Vind jouw weg langs de zinderende zenne