Leide

De zone langs de Leide is één van de geselecteerde plekken waar op korte termijn werk wordt gemaakt van een versmelting tussen mens en natuur. Deze plek werd geselecteerd omwille van zijn unieke uitzicht en ligging met dagzomende arkozegesteente, klaterende watergeluiden en de mogelijkheid om via bordestrappen af te zakken tot de Zenne.

UITWERKING VAN HET PROJECT

De Leide is samen met de Zenneweide de eerste ruimte waar er daadwerkelijk nieuw, toegankelijk groen zal worden toegevoegd aan het landschapspark. Een deel van de verharding zal verdwijnen, zoals de parkeerplaatsen die het zicht belemmeren. Om de relatie met de school en de toegang tot de school te optimaliseren, zal het principe van een fietsstraat geïntroduceerd worden.

Een duidelijke aankondiging vanaf de straatzijde en een verbetering van de zichtbaarheid van het Zenneterras zullen ervoor zorgen dat ook niet- Hallenaren snel hun weg naar onze nieuwe stadsoase zullen vinden. Tenslotte zorgt een groene verbinding tussen het Albertpark en het toekomstige park aan de Bres met o.a. sportmogelijkheden ervoor dat men na een intensieve work-out snel een plekje kan vinden om heerlijk tot rust te komen.

Subsidies

Biodiversiteit (provincie Vlaams-Brabant): in aanvraag

Timing
  • April-juni 2021: aanleg terras
  • Najaar 2021: groenzone
  • 2022: aanleg fietsstraat

Vind jouw weg langs de zinderende zenne